RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

„DAFF“ АГРОБИЗНИС СТАРТ-UP ЗА МЛАДЕ

Удружење Феномена, Регионална развојна агенција Златибор и Национална служба за запошљавање Филијала Краљево и Ужице, и позивају младе до 30 година из Рашког и Златиборског округа (Краљево, Рашка, Врњачка Бања, Нови Пазар, Тутин, Ужице, Ариље, Бајина Башта, Косјерић, Нова Варош, Пожега, Прибој, Пријепоље, Сјеница и Чајетина) да се пријаве за учешће на „DAFF агробизнис start up“ програму обуке. Предност имају млади који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању (на пример: младе жене, особе са инвалидитетом, Роми, млади без квалификација, млади без родитељског старања итд.).

Обука траје 12 дана током три месеца (мај, јун, јул 2016.) и спроводи се на различитим локацијама у Рашком и Златиборском округу (фарме, сеоска домаћинства и учионице). Сви трошкови су покривени од стране организатора – превоз, ручак, радни материјал. Млади су у обавези да редовно похађају обуке, током којих ће развити своју пословну идеју кроз бизнис план. Тренерски тим, састављен од искусних фармера и предузетника-ца, сертификованих тренера за омладинско предузетништво и менаџерки Пољопривредног развојног фонда Феномена, припремили су иновативну и динамичну обуку о агробизнису. Најбоље оцењени агробизнис планови биће разматрани за подршку од стране DAFF фонда.

Најважнији критеријум за пријављивање је мотивисаност за покретање сопственог посла у пољопривреди!

Заинтересовани се могу јавити на мејл Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и то слањем следећих података: име и презиме, број година, број телефона, град или село у којем живите, а ми ћемо вам послати формулар за пријаву. За додатна питања позовите на 060.0861.393.
Рок за пријављивање је 1. мај 2016

DAFF (Development Agriculture Fund Fenomena- Пољопривредни развојни фонд Феномена) који води Удружење Феномена из Краљева основан је у циљу подршке пољопривредном и социјалном предузетништву у Србији. Удружење инвестира у заједнички посао са изабраним пољопривредним газдинствима која имају развојни потенцијал. Од заједничког посла зарађују газдинства тј. предузетници-е, а иницијална инвестиција се враћа у фонд за подршку новим газдинствима и/или предузетницима-а.

DAFF агробизнис start-up за младе је нова компонента DAFF програма чији је циљ успостављање одрживог модела за самозапошљавање младих у пољопривреди, тј. подстицање предузетништва за агробизнис међу младима и допринос предузетничком учењу за младе који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању (младе жене, особе са инвалидитетом, Роми, млади без квалификација) кроз специјализован неформални програм обуке.

Пројекат „DAFF агробизнис start-up за младе“ је финансијски подржан од  стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу у оквиру програма „Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих“. Програм спроводе Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством омладине.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 407 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси „DAFF“ АГРОБИЗНИС СТАРТ-UP ЗА МЛАДЕ